Co je to mušelín?

Mušelín - žádná neznámá latinská rostlina, nýbrž hi-tech textilie z několika vrstev jemné bavlny. Ačkoliv se může zdát na první pohled pouze jako jemný a lehký materiál, má mnoho skrytých výhod, především pro naše malá miminka.

Mušelín je v současné době velmi oblíbený materiál mezi rodiči po celém světě a má to mnoho dobrých důvodů. Jednou z největších předností mušelínu je jeho mimořádná měkkost. Jeho jemná a lehká textura z bavlny je velmi příjemná na dotek a nevyvolává podráždění na citlivé dětské pleti. To je důležité zejména v prvních měsících života, kdy je pokožka kojenců velmi citlivá a zranitelná.

Další velkou výhodou mušelínu je jeho vysoká savost. Tato textilie dokáže snadno a rychle absorbovat vlhkost, přičemž udržuje miminko suché a spokojené. To je obzvláště praktické při péči o miminko během jeho nočního spánku nebo při kojení, kdy se někdy přihodí menší nebo větší "neštěstí". Díky své schopnosti absorbovat a odvádět vlhkost může mušelín také pomoci v prevenci podráždění a vyrážek ze zapaření na pokožce.

Dalším přínosem mušelínu je jeho prodyšnost. Malým dětem je často horko, ať už se jedná o venkovní teploty nebo třbea jízda v autosedačce. Díky lehké a vzdušné konstrukci mušelínu je pokožka miminka chráněna před přehřátím a lze snadno odvádět nadbytečnou tepelnou energii.

A jaké jsou vlastně nejčastější použití mušelínu? Velmi populární jsou mušelínové deky. Jsou mimořádně měkké a prodyšné, což je velkou výhodou při prevenci plenkové vyrážky. Mají všestranné použití doma i venku. Hodí se do postýlky, kočárku, autosedačky nebo jako osuška po koupání. Naše mušelínové deky jsou navíc dvouvrstvé, to znamená, že 2x tolik sají a mají potisk z obou stran. Vyberte si tu svou z naší nabídky.


Mušelín je prostě ideálním materiálem pro miminka. Jeho vysoká měkkost, absorbční schopnosti a prodyšnost ho předurčují pro použití v prvních měsících a letech života dítěte. Vaše miminko si zaslouží maximální komfort a péči díky tomuto skvělému materiálu.