Proč jsou černobílé hračky pro miminka lepší než barevné

Proč jsou černobílé hračky pro miminka lepší než barevné?

Černobílé hračky a doplňky se staly velmi populárními, protože mají mnoho výhod oproti barevným alternativám. V tomto článku se podíváme na některé z důvodů, proč jsou černobílé hračky pro miminka lepší než barevné.

Prvním důvodem, proč jsou černobílé hračky lepší než barevné, je to, že pomáhají stimulovat vizuální smysly miminek. Když se narodí, děti vidí svět v černobílých a šedých tónech. Postupem času se jejich zrak vyvíjí a začínají rozlišovat barvy. Černobílé hračky jsou ideální pro podporu tohoto procesu, protože jsou snadno rozlišitelné a pomáhají dětem získat lepší představu o tvaru a kontrastu.

20230222_143357

Dalším důvodem, proč jsou černobílé hračky lepší než barevné, je to, že nevyvolávají nadměrnou stimulaci miminek. Barevné hračky s jasnými barvami a vzory mohou být pro novorozence příliš stimulující, což může vést k únavě a podrážděnosti. Naopak černobílé hračky jsou klidné a nevysílají tolik vizuálního šumu. To může pomoci dětem uklidnit se a získat pocit bezpečí.

Další výhodou černobílých hraček je to, že jsou univerzální. Mnoho rodičů zvažuje, zda by měli nakupovat hračky pro kluky nebo dívky. S černobílými hračkami tato otázka odpadá, protože jsou vhodné pro obě pohlaví. To znamená, že rodiče nemusí kupovat dvojité množství hraček, pokud mají dvojčata nebo sourozence různého pohlaví.

Černobílé hračky jsou také snadno kombinovatelné s dalšími hračkami a doplňky v dětské výbavě.