Co koupit miminku k Vánocům?

Co koupit miminku k Vánocům?

Pokud hledáte ideální vánoční dárek pro malé miminko, nehledejte nic jiného než kontrastní hračku! Kontrastní hračky jsou navrženy tak, aby pomáhaly dětem rozvíjet jejich zrakové schopnosti, a navíc zaujmou miminko jen pár dnů po narození a miminka milují je pozorovat. Zde je jen několik důvodů, proč je kontrastní hračka ideálním vánočním dárkem:

1. Kontrastní hračky pomáhají dětem rozvíjet jejich zrakové schopnosti.

Miminka se rodí s velmi nevyvinutým zrakem. Vidí pouze věci, které jsou blízko jejich obličeje a těžko rozlišují barvy, zpočátku vidí v odstínech šedé. Kontrastní hračky jsou navrženy tak, aby pomáhaly miminkům rozvíjet jejich zrakové schopnosti tím, že jim poskytují vysoce kontrastní vzory, které jsou pro ně snadno viditelné. Jak si budou s hračkou hrát, budou zrak trénovat, začnou vidět věci jasněji  jejich vnímání se zlepší.

1

2. Kontrastní hračky rozvíjí mozek.

Mozek miminka se během prvních měsíců života vyvíjí extrémně rychle. V bříšku maminky nemělo příliš stimulů z okolního světa. To se po porodu změní a stejně rychle jako se vyvíjí zrak, rozvíjí se i ostatní smysly, které poskytují mozku informace, které začíná zpracovávat. Vytváří se základní struktura a systémy, vznikají nová synaptické spojení mezi neurony a rozvíjí se předpoklady pro kognitivní funkce. Zde se tvoří základy inteligence, pozornosti, logiky. Právě stimulací zraku je možné rozvoj mozku podpořit již pár týdnů po narození miminka. 

3

3. Kontrastní hračky jsou velmi zábavné.

Kontrastní hračky nejenže pomáhají miminkům rozvíjet jejich zrakové dovednosti, ale je s nimi také super zábava. Většina kontrastních hraček má černobílé vzory nebo obrázky, které jsou pro miminka vysoce stimulující. Rádi si prohlédnou různé vzory a obrázky a budou se bavit zkoumáním různých textur. Oproti kontrastním kartičkám navíc poskytují mozku informaci v prostoru a hmatem rozvíjí jeho senzorické části.

2

 Mezi nejoblíbenější vánoční dárky pro miminka patří kontrastní zvířátka, minimalistický závěs na kočárek či autosedačku, případně máme připravené přímo dárkové sety.